blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG muftu
ČLÁNKY
GALÉRIE
DISKUSIE
1
SLEDUJETE BLOG
Vitajte na mojom blogu
muftu



Hry - November 2011 update
pridal muftu 22.11. 2011 o 17:23



Vítam Vás v ďalšom mesiaci môjho zberateľského denníku, takže bez ďalších okolkov, poďme na vec.

 

1. Forza Motorsport 4 - aj keď som túto hru zatiaľ veľmi nehral, musím ju tu spomenúť ako prvú, pretože je slušná šanca, že aspoň 2% z vás si dočítajú až sem. Túto hru som vyhral v Sector súťaži a som tomu úprimne rád, aj keď som zatiaľ veľa zmien oproti 3jke nepostrehol, ale to bude asi aj tým, že som hre venoval zatiaľ cca 20 minút.

 

2. The Zelda Legend Of Zelda: Skyward Sword - pre mňa najočakávanejšia hra tohto roka sa ku mne konečne dnes dostala a to rovno v limitovanej edícii. Väčšina ľudí, ktorý tento počin už mali možnosť hrať híkali od nadšenia a ja dúfam, že sa pridám k tomu híkajúcemu stádu - všetko tomu zatiaľ nasvedčuje. Limitka prichádza spolu s Wiimote ovládačom, tento krát ale už so zabudovaným Motion Plus, ktoré zlepšuje presnosť pri snímaní pohybu. Okrem toho balenie obsahuje aj CD so soundtrackom, ktorý mi už aktuálne hrá do uší a musím povedať, že použitie symfonického orchestru je balzam pre uši (osobne milujem spojenie metal + symfonický orchester, či rokové/metalové opery) Jednoznačne pre mňa najväčší pick-up tohto mesiaca aj roku.

 

3. Super Mario Galaxy - pokračujem v zbieraní Mario hier a prevratný prvý diel Galaxy mi nemohol chýbať. Dvojku som už prešiel a jednotka mi nepríde o nič zábavná, dokonca pri hraní si často hovorím, že je škoda že toto a tamto vypustili z dvojky. Asi časom spravím porovnanie oboch titulov, keď dokončím jednotku. K tejto hre som si zaobstaral aj Strategy Guide - nie preto, že by som nevedel ako sa hrá Super Mario, ale kvôli artworku a zberateľským účelom.

 

4. Super Paper Mario - hra v ktorej som sa zatiaľ ďaleko nedostal, Paper Mario bol až do tohto dielu RPG hrou z univerza Mario. V zatiaľ poslednej Paper Mario hre je vidieť trošku odchýlenie od striktnej RPG hrateľnosti a pridávaju sa tu aj prvý platformových hier. Oboje spája v skvelom mixe, kde výrazným prvkom gameplayu je prepínanie medzi 2D a 3D perspektívou.

 

5. Batman: Arkham City - ďalšia veľká hra tohto roku, ktorá má veľa priaznivcov tu na Sectore. Hru som prešiel rekordnou rýchlosťou, pretože sa jedná o jednu z tých hier, ktoré neprestanete hrať až do vtedy kým nevidíte záverečné titulky. Bohužial vďaka nejakej chybe v mojom profile nemám jediný bod v mojom gamerscore za túto hru, ale to ja nejak prežijem. "Prinajhoršom" si tú hru dám ešte raz :). Plusom, ktorý rozhodol o kúpe bol bonus v podobe dvoch BR filmov s Batmanom - Batman Begins a Dark Knight

 

6. Final Fantasy XIII - hra, na ktorú som sa veľmi tešil a hra ktorá ma veľmi sklamala. Zatiaľ mám síce nahrané len cca 4 hodiny v hre, ale je dosť pravdepodobné, že toto číslo už výrazne nezvýšim. Vadí mi snáď úplne všetko, od divne napísaného príbehu, kde nasledoval jeden facepalm za druhým pri hláškach typu: "I am a hero" alebo keď dievčinka Vanilka mi pobehuje po obrazovke akoby mala strčeného robertka v čokodierke. A o tom neuveriteľnom tunely sa radšej nevyjadrím, aj keď som počul, že po cca 25 hodinách v hre sa svet trochu otvorí - na to asi nervy nebudem mať.

 

7. Star Ocean: The Last Hope - ďalšie JRPG, mám za cieľ zohnať všetky čo na X360 vyšli. Rozhodne tomuto plánujem tiež pár večerov vyhradiť.

 

8. Lost Odyssey - takto malo Final Fantasy vyzerať. A nie je sa veľmi čomu čudovať, pretože je to hra od Hironobu Sakaguchi, ktorý má s FF sériou bohaté skúsenosti. Exkluzívna hra a pravdepodobne to najlepšie, čo sa dá na X360 zahrať. A malá pikoška na záver - podľa nejakých odhadov cca 90% všetkých kópií tejto hry problémy so štvrtým diskom, avšak väčšina ľudí na to aj tak nikdy nepríde, keďže hru vďaka svojej dĺžke a obtiažnosti len málokto dohral po 4 disk - áno hra obsahuje 4 dvd.

 

9. Enslaved - hra, na ktorú som sa dlho tešil je konečne u mňa doma a ktorá ma tak uchvátila, že na ňu napíšem asi samostatnú recenziu. Skvelý počin, ktorý som dohral takmer okamžite! 

 

10. Deus Ex - ešte stále vo fólii nerozbalená, pretože nebolo ešte času a pri prítomnosti Zeldy ani dlho nebude, ale za cenu 11 libier by bol hriech tú hru nekúpiť.

 

11. Castelvania: Lords of Shadow - platí to isté čo pre Deus Ex - hra, po ktorej som dlho pozeral, ale zatiaľ nemal čas si ju zahrať, takže bude čakať na mňa zabalená, až sa dostane na radu.

 

12. Grand Theft Auto 4: Episodes from Liberty City - neznášam DLC, nikdy si ich nekupujem a ani nebudem, ale rozhodne nemám chuť sa pripraviť o dobré expanzie, najmä ak vyjdú aj vo fyzickej podobe, GTA IV ma bavilo, bavím sa aj pri týchto DLC

 

13. Army of Two - kedysi som túto skvelú coop hru predal, tak som musel opraviť svoj omyl.

 

14. Assassins Creed: pre mňa bezkonkurenčne najlepší diel aj napriek všetkým chybám, ktoré práve jednička má. Týmto ukazujem prostredníček Brotherhoodu a možno aj Revelations (to ešte neviem, nehral som)

 

15. The Sly Trilogy - HD prerábka PS2 hier, avšak nie len tak hocijakých. Sly je séria, ktorá kombinuje platformovú akciu so stealth a robí to skutočne bravúrne. Nutnosť pre každého fanúšika plošinoviek.

 

16. Mario Kart: Double Dash - Mario Kart je taký skvelý, že ho už pre istotu vlastním dva krát :) Ale nie, bol výhodný bundle, tak človek kúpi aj to čo už má.

 

17. Spyro: A Hero´s Tail - ďalšia hopsačka, ktoré ja rád, navyše na Gamecube, ktorý ľúbim nadovšetko.

 

18. Pokémon Colosseum - bola by to dobrá hra, nebyť toho, že Nintendo neustále tlačí nových Pokémonov. Ja chcem hrať len s tými úplne prvými!!!

 

19-26 PS1 hry - lacný bundle, kúpený na Slovensku, obsahuje hry A Bug`s Life, Yeti Sports Deluxe, Monkey Hero, Tomb Raider II, Motorhead, Rayman 2: The Great Escape, LEGO Rock Raiders a Crash Bandicoot 3: Warped

 

27. The Sims 2: Pets - GB hry sa ťažko hľadajú v krabičke za dobrú sumu, inak by som určite takú hovadinu nebral :)

 



Prístupov 9847
Kvalita článku
(97,5%) hlasov 4

PRÍSPEVKY
SLEDOVAŤ
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
Hry - 2013 update
[ 25.3.2013] (príspevkov 15)
Hry - 2012 update part VI.
[ 17.12.2012] (príspevkov 15)
Game Room Tour
[ 4.11.2012] (príspevkov 14)
Hry - 2012 update part V.
[ 16.9.2012] (príspevkov 19)
Hry - 2012 update part IV.
[ 1.7.2012] (príspevkov 15)
Hry - 2012 update part III.
[ 10.6.2012] (príspevkov 14)
Hry - 2012 update part II.
[ 28.4.2012] (príspevkov 26)
Hry - 2012 update
[ 10.3.2012] (príspevkov 19)
Hry - November 2011 update
[ 22.11.2011] (príspevkov 15)
Hry - Október 2011 update
[ 27.10.2011] (príspevkov 13)