blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG muftu
ČLÁNKY
GALÉRIE
DISKUSIE
1
SLEDUJETE BLOG
Vitajte na mojom blogu
muftu



Hry - Máj 2011update
pridal muftu 30.5. 2011 o 13:04



Nanešťastie tento mesiac sa mi nepodarilo získať žiadny HW kúsok do mojej zbierky, aj keď na pár z nich celkom poctivo poľujem po rôznych miestach na internete. Medzi moje najhľadanejšie aktuálne patrí mini obrazovka na GameCube ako aj "Duke" ovládač na pôvodný Xbox. Keď Pán Boh dá a aj motyka vystrelí, tak budúci mesiac snáď obohatím svoju zbierku aj o Segu Dreamcast, po ktorej moje srdiečko túži po tom, ako som si prečítal veľmi dobrý článok v časopise Retro Gamer. 

 

Teraz k hrám, ktoré som si zaobstaral tento mesiac:

 

1. Fable 3 Collector`s edition: Skutočne dobrá hra, kde som strávil nejakých 18 hodín gameplay, keďže som chcel získať aj čo najvyšší počet achievementov, tak som sa veľmi s postupom neponáhľal. Kto by však chcel hrať RPG hru, tak toto nie je vaša voľba, keďže RPG prvky takmer úplne z hry vymizli. Hra ma relatívne plytký príbeh, no napriek tomu vcelku pútavý. Čo sa týka samotného obsahu zberateľskej edície, ten je vcelku chudobný, ako je dnes už dobrým zvykom - obsahuje hracie karty (vhodné napr. na poker) s celkom vydareným designom, ktorý pôsobí veľmi zašlo a staro a ešte obsahuje mincu, ktorá má asi slúžiť na to, aby nám pomohla pri rozhodovaní či sa spraviť dobré alebo zlé rozhodnutie. K tomu obsahuje pár obligátnych DLC kupónov, kde si napríklad môžete zmeniť rasu vašeho čokla, čo však považujem za kompletnú blbosť. Osobne niesom nejaký zástanca limitovaných/zberateľských edícií (považujem to len za dobrý spôsob ako nám predať draho pár lacných čínskych tretiek), ale táto edícia vychádzala lacnejšie ako obyčajná edícia, tak som si povedal, že prečo nie. Osobne ma však potešilo, že aj hra kupovaná cez UK e-shop obsahovala české titulky.

 

2. Mafia: Hru som kúpil čisto zo zberateľských dôvodov, mám v pláne si ju zahrať na PC kvôli vraj vynikajúcemu českému dabingu, ktorý na verzii pre Xbox/PS2 absentuje.

 

3. The Simpsons: Hit & Run: Najlepšia Simpsons hra, akú som doposiaľ hral. Je to hra na štýl GTA zasadená vo svete Simpsons, kto ju nehral (dúfam, že toto číslo je skutočne nízke) tak by mal túto chybu napraviť. Pre fanušíkov seriálu Simpsonovci je to povinnosť.

 

4. Oddworld: Munch`s Oddysee: Launchová hra na Xbox, ktorá bola v tom čase exkluzívnou, dnes je možné si ju zahrať aj na PC. Jedná sa o pokračovanie famóznej hry na PS1 Abe`s Oddysee, ktorá síce nedosahuje jej kvality, napriek tomu je to stále Oddworld a teda záruka kvality. V hre sa stretávame s novou postavou Munch-a, ktorému sekunduje známy hrdina Abe. Jedná sa o 3D platformovú hru. Kto by si ju chcel zahrať na Xbox 360, hra je kompatibilná, avšak obsahuje bug (na ktorý môžete naraziť hneď pri začiatku hrania), ktorý spôsobí, že zvuk vypadne počas celého zvyšku hry, okrem hudby a cutscén. Stávka na istotu je hrať túto hru na pôvodnom Xboxe.

 

5. Oddworld Adventures 2: Hra pre GameBoy Color, ktorá je vlastne orezanou verziou Abe`s Exoddus, jedná sa o relatívne raritnú hru, ktorá sa nehľadá tak ľahko na internete, pokiaľ Vám záleží na tom aby bola komplet s krabicou, manuálom a všetkým čo k tomu prináleží. Hra obsahuje gamespeak, ktorý však kvôli obmedzeniam GameBoy-a nieje úplne najjednoduchší na ovládanie.

 

6. Zelda: The Wind Waker Limited Edition: Hra, za ktorú si ich majitelia nechajú dobre zaplatiť. Patrí medzi jednu z tých drahších, ktoré si môžete na Gamecube kúpiť (spolu s hrami ako Paper Mario, Baten Kaitos, Ikaruga, či Zelda: Twilight Princess, aby som spomenul aspoň niektoré z tých cennejších). Moja verzia tiež nebola najlacnejšia (vlastne najdrahšia hra po Guitar Hero 6, akú som kedy kúpil), za to však vo vynikajúcom stave a kompletná. Navyše sa jedná o limitovanú edíciu, (i keď neviem čo to v Nintendo slangu znamená, pretože na predaj sú takmer výlučne limitované edície) ktorá obsahuje bonusový disk s hneď dvomi hrami The Legend Of Zelda: Ocarina of Time a Ocarina of Time Master Quest - pričom OoT je jedna z najlepšie hodnotených Zelda hier všetkých čias, a čoskoro sa dočká remaku na 3DS, a pravdepodobne sa opäť stane killer titulom pre Nintendo a 3DS. Druhá hra na disku OoT Master Quest o sebe hrdo tvrdí, že sa jedná o doposiaľ nevydanú hru, ktorú som však ešte nemal čas vyskúšať a najskôr chcem prejsť Ocarina of Time aby som ich mohol porovnať. Ale späť k The Wind Waker. Hra bola pôvodne prijatá fanušíkmi veľmi rozpačito najmä kvôli detskej grafike, avšak je to hra ktorá dosahuje vynikajúce kvality, o čom svedčí aj známka 10/10 na obale, či priemerné hodnotenie okolo 96% na Metacritics - kto vlastní GameCube alebo Wii, nemal by túto hru vynechať!

 

7. Super Mario Sunshine: Samozrejme Nintendo nemohlo ponechať GameCube bez typickej Mario hry. Na GameCube je to práve SMS, ktorá síce nedosahuje kvality Super Mario 64, ktorú sme si mohli zahrať napríklad aj na DS-ku, ale to nič nemení na fakte, že sa jedná o kvalitnú hru zasadenú do prostredia Isle Delphino, kde Mario je podozrievaný zo znečistenia ostrova, a tak namiesto plánovaného odpočinku v tomto dovolenkovom rezorte sa musí trápiť s vyčistením ostrova. Hra obsahuje viaceré lokácie po celom ostrove, ktoré tematicky vždy pripomínajú tematiku dovolenky, či ostrova ako takého. Zároveň obsahuje levely, ktoré svojím pojatím a designom pripomínajú Super Mario Galaxy na Wii.

 

8. Super Monkey Ball: Launch titul na GameCube. Hra s výborným multiplayerom, veľa levelov a minihier a dá sa zohnať za veľmi dobrú cenu, a takpovediac must have. Hra je síce Nintendo exclusive, ale mnohé z levelov si zahráte aj na PS2 či Xboxe v titule Super Monkey Ball Deluxe

 

 

Na záver dúfam, že aj viacerí sa tu pochvália so svojími zbierkami hier a že tu začneme nejakú komunitu zberateľov videohier, tak ako to začal master_desann a ja len sprosto opakujem 

PS: uvítam návrhy na ďalšie hry



Prístupov 7052
Kvalita článku
(100%) hlasov 4

PRÍSPEVKY
SLEDUJETE
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
Hry - 2013 update
[ 25.3.2013] (príspevkov 15)
Hry - 2012 update part VI.
[ 17.12.2012] (príspevkov 15)
Game Room Tour
[ 4.11.2012] (príspevkov 14)
Hry - 2012 update part V.
[ 16.9.2012] (príspevkov 19)
Hry - 2012 update part IV.
[ 1.7.2012] (príspevkov 15)
Hry - 2012 update part III.
[ 10.6.2012] (príspevkov 14)
Hry - 2012 update part II.
[ 28.4.2012] (príspevkov 26)
Hry - 2012 update
[ 10.3.2012] (príspevkov 19)
Hry - November 2011 update
[ 22.11.2011] (príspevkov 15)
Hry - Október 2011 update
[ 27.10.2011] (príspevkov 13)