blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG muftu
ČLÁNKY
GALÉRIE
DISKUSIE
1
SLEDUJETE BLOG
Vitajte na mojom blogu
muftu



Hry - Júl/August 2011 update
pridal muftu 3.10. 2011 o 10:27



Leto uplynulo ako voda a ja sa po dlhšej prestávke vraciam k môjmu nepravidelne pravidelnému blogu. :) V septembri som ukončil svoju letnú brigádu a aktuálne som prvý krát v živote nezamestnaný. Momentálne ma čaká hľadanie nejakej práce hodnej tých rokov štúdia. Takže čoskoro uvidím ako sa môj život vyvinie do najbližších mesiacov a rokov. Popri letnej brigáde na stavbe som nemal veľmi čas a priestor hrať sa a keďže som ani počas celých 3 mesiacov nebol doma, tak ani zhromažďovať hry. So sebou som si vzal len svoje nové Wii, čo vôbec nelutujem, keďže táto konzola je skrátka skvelá a "hardcore" hráčmi zbytočne prehliadaná. Teraz už k samotným pick-ups.

 

Super Mario Galaxy 2 - aká by to bola Nintendo zbierka bez najznámejšieho inštalatéra na svete? Poviem Vám, na Mariovi je niečo magické. Nezáleží na tom, že Mario sa objavil už vo svojej cca. 150tej hry, on stále nestratil dych. Obdivuhodný výkon, dajte mu šancu dostať aj Vás. Samotná hra je ešte lepšia  ako jej predchodca (podľa recenzií, sám to posúdim až o nedlho, pretože SMG1 mi chýbať samozrejme nemôže), tak som logicky zvolil túto hru ako moju prvú kúpenú hru na Wii. V hre sa nachádza dokopy 242 hviezd na pozbieranie a asi postačí povedať, že po cca 3 mesiacoch hrania som pozbieral zatiaľ len cca 90. Hra je obrovská, obsahuje úžasné designy levelov, a hlavne nenudí. Navyše by som rád dodal, že toto vôbec nieje hra pre malé deti, pretože sa nejedná o ľahkú hru, ktorú prejdete s prstom v zadku. V niektorých leveloch si zajazdíte aj na milom dinosauríkovi Yoshim, čo je príjemný bonus oproti SMG1. Hra takisto neobsahuje absolútne žiadny príbeh, pretože Miyamoto sa chcel sústrediť len na skvelú hrateľnosť. A to sa podarilo do bodky. Záverom dodám len, že hudba je absolútne famózna, v tomto je Nintendo príklad ako robiť dokonalú a chytľavú hudbu, ktorú som si často hmkal počas hrania. Gratulujem a ďakujem.

 

Mario Kart Wii - toto je už v poradí 3. Mario Kart hra ktorú som hral a musím povedať, že doposiaľ ma GC a DS verzia veľmi nechytili. Mario Kart nebol výnimkou, avšak toto trvalo len okamih. Čiastočne to bolo spôsobené tým, že na začiatku som hru hral na Wii wheel. Pre mňa pekný nápad, avšak herne nevyužiteľný. Svoju motokáru som absolútne nevedel ovládať, takže rýchlo som prešiel na GC ovládač, ktorý mi absolútne vyhovuje pri hraní. Na druhú stranu moja priateľka hráva na Wii wheel, a nemám pocit že by s tým mala akýkoľvek problém. Asi som zvyknutý na starú školu ovládania. Mario Kart Wii obsahuje po novom aj motorky čo je zaujímavou zmenou oproti predchodcom. Veľkým plus je samozrejme aj možnosť multiplayeru, čo bohužiaľ u Nintenda nieje takou samozrejmosťou ako pri iných konkurenčných platformách. Ešte sa pozastavím o tratí. Mario Kart ich obsahuje dokopy 32, ktoré si postupne odomykáte. 16 je úplne nových a 16 bolo prevzatých z predchádzajúcich Mario Kart hier, takže si zahráte trate z SNES, N64, GC, GBA a DS. Osobne som toto veľmi uvítal, pretože obe skupiny tratí mali svoje čaro a pre dlhoročných fanušíkov je v tom určite aj istá dávka sentimentu.

 

Metroid Prime 3: Corruption - priznám sa, že tejto hre som zatiaľ nevenoval toľko pozornosti, koľko by si zaslúžila, ale príčiny sú jednoduché. Jednak prvé dve spomenuté hry vyššie nedali Metroidovi najmenšiu šancu dostať sa do mechaniky, jednak som ešte nehral prvé dva diely, ktoré si teraz človek môže zahrať na Wii v kolekcii Metroid Prime Trilogy. Svoje dojmy doplním až budem vlastníkom tejto verzie hry.

 

Red Dead Redemption - čo povedať o hre roku 2010, čo návštevník Sectoru ešte nevie? Asi nič, tak len spomeniem, že nepatrím medzi ľudí čo utekajú do obchodu kúpiť hru hneď ako vyjde, takže som ju kúpil keď mi cena klesla asi na 15€. Bohužiaľ krátko na to, vyšla správa, že vyjde GOTY edícia, tak kúpim asi aj tú časom. Každopádne som veľmi rád, že sa táto pecka konečne tiež zaradila do mojej zbierky.

 

Wii Sports + Wii Sports Resort - túto hru som technicky mal už v júni a bola samozrejme súčasťou Wii bundle. K nej len toľko, že pohybové ovládanie videohier nieje môj šálok kávy a radšej si záhrám stolný tenis s raketou ako s Wiimote. Avšak nejedná sa o zlú/zlé hry, i keď s niektorými som mal problém ich ovládať. Na záver len, netreba to preháňať s dlhým hraním, pretože na druhý deň som to trochu v rukách cítil.



Prístupov 3605
Kvalita článku
(100%) hlasov 2

PRÍSPEVKY
SLEDOVAŤ
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
Hry - 2013 update
[ 25.3.2013] (príspevkov 15)
Hry - 2012 update part VI.
[ 17.12.2012] (príspevkov 15)
Game Room Tour
[ 4.11.2012] (príspevkov 14)
Hry - 2012 update part V.
[ 16.9.2012] (príspevkov 19)
Hry - 2012 update part IV.
[ 1.7.2012] (príspevkov 15)
Hry - 2012 update part III.
[ 10.6.2012] (príspevkov 14)
Hry - 2012 update part II.
[ 28.4.2012] (príspevkov 26)
Hry - 2012 update
[ 10.3.2012] (príspevkov 19)
Hry - November 2011 update
[ 22.11.2011] (príspevkov 15)
Hry - Október 2011 update
[ 27.10.2011] (príspevkov 13)