blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG muftu
ČLÁNKY
GALÉRIE
DISKUSIE
1
SLEDUJETE BLOG
Vitajte na mojom blogu
muftu



Hry - September 2011 update
pridal muftu 3.10. 2011 o 11:09



Nastalo septembrové oživenie mojich nákupov.

 

Super Mario All Stars 25th Anniversary Edition - hra vydaná pri príležitosti 25tych narodenín Mária. Nutno však podotknúť, že Mário ich oslavoval veľmi chudobne. Nintendo sa teda nevyhne z mojej strany dávke kritiky. Samotné balenie obsahuje dva disky. Jeden so samotnou hrou a druhý obsahuje soundtrack + art book s históriou Mária. Poďme najskôr na hru samotnú. Jedná sa o hru Super Mario All-Stars. Majitelia SNES túto hru možno poznajú. Jedná sa o re-release Mario peciek z NES, konkrétne Super Mario Bros., Super Mario Bros. 2, Super Mario Bros. 3 a Super Mario Bros.: The Lost Levels. Aj keď si myslím, že každý hráč by mal poznať tieto hry, pretože sú to hry s veľkým H, v krátkosti ich priblížim. SMB je hra, ktorá nám zachránila videoherný priemysel keď bol na pokraji krachu. Viac si myslím, že k tejto hre netreba. Super Mario Bros. 2, v Japonsku vyšlo pod názvom Super Mario USA. Hneď vysvetlím. V Japonsku vyšila samozrejme tiež hra s názvom Super Mario Bros 2, ale tú my poznáme pod pomenovaním Super Mario Bros.: The Lost Levels. Prečo ten rozdiel v názvoch? V Japonsku krátko po obrovskom predajnom úspechu prvého Maria samozrejme pracovali na pokrčovaní. Avšak prišli s de facto s úplne tou istou hrou, jedinou zmenou bola len šialená obtiažnosť tejto hry. Americká pobočka Nintenda však rozhodla, že táto hra je až príliš podobná s prvou hrou, navyše príliš náročná a tak americké a európske publikum dostalo inú hru. A možno vás zarazí, že to čo sme dostali my, pôvodne vlastne vôbec nebola SMB hra. Čo v Nintende spravili je, že vzali už existujúcu japonskú hru s názvom Doki-Doki Panic a zmenili postavy hry za postavy zo Super Maria. SMB3 veľké množstvo ľudí dodnes považuje za najlepšiu hru s Máriom. K nej len dodám, že mala asi najorignálnejšiu reklamnú kampaň v histórii videohier. V čase keď Nintendo bolo neohrozeným kráľom videohier natočili film The Wizard. Film s plytkou zápletkou však bol vlastne len celovečernou reklamou. Diváci mali možnosť po prvý krát vidieť hru SMB3. 

Toľko k predstaveniu hier, viac do hĺbky sa im venovať nemienim. Tieto hry boli potom vydané ako kolekcia hier na SNES. Dostali upgrade grafiky z 8bitov na 16bitov, euroamerické publikum dostalo prvý krát šancu zahrať si The Lost Levels a vyskúšať si jej brutálnu obtiažnosť. A tu je prvý problém s Wii edíciou. Nintendo sa vôbec nesnažilo. Skrátka zobralo SNES verziu hry a tú strčila na disk. Tieto hry by si určite zaslúžili vynovený kabát v štýle New Super Mario Bros. Wii. Nintendo bolo dokonca natoľko lenivé, že samotná hra vysvetľuje ako ovládať hru na SNES ovládači!!!

Soundtrack a art book sú tak isto sklamaním. Soundtrack síce obsahuje 20 stôp, ale len 10 z nich sú skutočné songy. Zvyšok je len zbierka zvukov ako napríklad strata života, zvuk mincí a podobne. Je to smutné. Samotný art book to tiež nevyhral, kde sa síce nachádza zmienka o každej hlavnej hre z univerza Maria, ale Nintendo sa obmedzilo len na tú spomínanú "zmienku". Vyjadrenia autorov sú obmedzené na jednu vetu. Ako môže Miyamoto mať tak málo čo povedať k svojmu prelomovému dielu???

 

Flatout Ultimate Carnage - hra kúpená na blind, ktorá ma veľmi príjemne prekvapila. Je to v podstate zmes Burnoutu a Destruction Derby (kto si túto hru pamätá), veľmi dobrá zábava. V hre som strávil zatiaľ cca hodinu ale moje dojmy sú viac než dobré.

 

Fallout 3 - skvelé RPG zasadené v postapokalyptickom svete.

 

KISS Pinbal, Tony Hawks Skateboarding, X-men 2: Mutant Academy - hry, ktoré som kúpil v sete na ebay za 0.01 libry, no nekúp to za tú cenu. Hľadal som hlavne KISS pinbal, ako veľký fanúšik skupiny KISS som si nemohol nechať ujsť túto hru. Určite chcem vyskúšať aj tých X-menov, mohlo by sa jednať o slušnú hru, ktorú som videl vo viacerých zbierkach. No a Tony Hawk? Pamätám si keď som to hrával hodiny na PC, takže z nostalgických dôvodov som veľmi rád, že práve tieto tri hry sa stretli v jednej aukcii.

 

Crash Bandicoot Fusion, Crash Nitro Kart - zohnať dnes kompletné GBA hry je náročné, nieto ešte za cenu 3 libier za obe! Síce ich stav nieje najlepší, krabice sú trochu obité, ale hry, najmä Crash Bandicoot Fusion, sa mi veľmi pozdávajú. Očividne Crash Bandicoot Fusion má ešte jednú hru so Spyrom, Spyro Fusion, ktoré sa navzájom doplňujú

 

Resistance, Resistance 2, inFamous, God of War 3, Ratchet & Clank Tools of Destruction - týmto mesiacom začínam aj svoju zbierku hier na PS3, ktorú síce zatiaľ nevlastním, ale toto sa onedlho zmení, zatiaľ však čakám až vyjde Uncharted 3 a kúpim bundle spolu s touto hrou. Pre majiteľov PS3, prosím o rady na ďalšie exkluzívne hry - o LBP, Uncharted, Killzone, Heavy Rain a Demons Souls viem, takže privítam rady na niečo menej známe.



Prístupov 4535
Kvalita článku
(96,7%) hlasov 3

PRÍSPEVKY
SLEDUJETE
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
Hry - 2013 update
[ 25.3.2013] (príspevkov 15)
Hry - 2012 update part VI.
[ 17.12.2012] (príspevkov 15)
Game Room Tour
[ 4.11.2012] (príspevkov 14)
Hry - 2012 update part V.
[ 16.9.2012] (príspevkov 19)
Hry - 2012 update part IV.
[ 1.7.2012] (príspevkov 15)
Hry - 2012 update part III.
[ 10.6.2012] (príspevkov 14)
Hry - 2012 update part II.
[ 28.4.2012] (príspevkov 26)
Hry - 2012 update
[ 10.3.2012] (príspevkov 19)
Hry - November 2011 update
[ 22.11.2011] (príspevkov 15)
Hry - Október 2011 update
[ 27.10.2011] (príspevkov 13)